kontakt adresa
blog
vaša pitanja
naši odgovori

Laminat

Laminat Boje, Laminat Dimenzije, Laminat Dezeni, Laminat Debljina, Laminat da ili ne, Laminat Druge Klase, Laminat Jeftino, Laminat Novi Sad, Laminat Najjeftiniji, Laminat na Stepenicama, Laminat Cene, Laminat Cenovnik, Laminat Cena, Postavljanje Laminata, Laminat Uradi Sam, Laminat od Bambusa, Laminat Održavanje, Laminat za Podno Grejanje, Laminat za Pod, Laminat za Kupatilo, Laminat za Podove, Laminat za Stepenice, Zidni Laminat

Laminat je postao popularan izbor u svetu podova zbog trajnosti laminata i niske cene.

Zašto izabrati laminat:

Laminatni podovi izgledaju kao drveni ili kameni, ali cena im je eksponencijalno manja. Laminatni podovi nemaju potrebu za održavanjem kao drveni. Pod dobija izgled kao da je postavljen parket, bez visoke cene postavljanja parketa i njenog održavanja.
Uklanjanje tepiha i postavljanje laminata je lak način za osveženje izgleda i stila kuće. Većina laminata se lako može postaviti direktno na postojeći pod.
Laminat je odličan za korišćenje u visoko saobraćajnim oblastima, jer je vrlo izdržljiv i otporan na grebanje. Vrlo je važno da znamo karakteristiku kupljenog laminata. Ako se laminat preporučuje za lakši promet, onda taj laminat ne bi bilo dobro koristiti u kuhinji ili na stepenicama. Prednost laminata je i u tome što su trajniji od drveta.

laminat 01 laminat 02 laminat 03

Zašto ne izabrati laminat:

Laminat ne apsorbuje buku dovoljno. Kada se hoda po laminatu, on daje glasan, šuplji zvuk. Laminat nije preterano vizualno topao.
Laminatni podovi povećavaju cenu kuće, drveni podovi ipak vrede više. Kupci kuće znaju kada vide pravu stvar i oni bi radije drvene podove nego laminat.
Kada se kupuje laminat, nemoguće je naknadno prilagođavanje boje ili sjaja podova. Postoje mnoge različite opcije, ali je kod drveta uvek moguće šmirglanjem i bojenjem postići tačno željeni efekat. Pošto je laminat još uvek relativno nov, kako se ponaša ako je u vlažnim uslovima i pod različitim uslovima habanja ostaje još da se vidi.

laminat 04 laminat 05 laminat 06

Tipovi laminata:

Postoje različiti tipovi laminata. Laminat sa lepilom ili laminat bez lepila. Laminat sa lepilom je bolji jer je vodootporan.
HPL (high pressure laminates) - jako presovani laminat
LPH (low pressure laminates) - slabo presovani laminat
LPL melamin, u proizvodnji korišćene samo melaminske smole
LPL poliester, u njegovom sastavu dominiraju poliesterske smole
laminat za kućnu upotrebu, laminat za javne prostore (tvrdoća, otpornost na habanje su više izraženi)
Deblji laminat je više kao drvo sa manje šupljeg zvuka.


laminat 07 laminat 08 laminat 09
laminat 10 laminat 11 laminat 12
laminat 13 laminat 14 laminat 15